• Посилання скопійовано

Як розблокувати банківську картку, яку було заблоковано через борги?

Для вирішення питання щодо зняття арешту, слід звернутись до органу державної виконавчої служби, надавши документальне підтвердження щодо сплати боргу, штрафу або аліментів

Як розблокувати банківську картку, яку було заблоковано через борги?

Південно-східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) розповідає, що арешт коштів на рахунках громадян найчастіше відбувається через існуючі борги, несплачені штрафи, аліменти та може бути накладений державним виконавцем.

В даний час арешт коштів боржників на рахунках у банках за виконавчими провадженнями відбувається, як за постановою виконавця про арешт коштів боржника, що в паперовому вигляді направляється до банку, так і автоматизовано через впровадження електронного обміну інформацією між державними виконавцями та банківськими й іншими фінансовими установами, а також впровадження автоматизованого арешту на кошти та інші цінності боржника, що перебувають на рахунках і на зберіганні в банках чи інших фінансових установах, на рахунках у цінних паперах у депозитарних установах.

Інколи арешт накладається на рахунки, які використовуються для зарахування заробітної плати, стипендії, пенсії, соціальної допомоги чи інших, передбачених законодавством соціальних виплат.

Оскільки, рахунок, який відкривається для зарахування заробітної плати, пенсії, стипендії чи соціальних виплат, зазвичай за умовами банківського обслуговування є звичайним поточним рахунком. Іншими словами, це рахунок фізичної особи для власних потреб, на який можуть зараховуватися будь-які кошти, а не тільки кошти з конкретним цільовим призначенням. Так як, в державного виконавця немає технічної можливості розділити, які кошти надходять на рахунок, то він має законні підстави накласти арешт на банківські рахунки.

У випадку арешту банківського (карткового) рахунку радимо за допомогою Єдиного реєстру боржників України встановити внесення даних особи, на рахунок якої накладено арешт, до вказаного реєстру. В даному реєстрі також можливо отримати інформацію, щодо органу державної виконавчої служби, засоби зв’язку та ПІБ державного виконавця, в якого знаходиться документ щодо існування боргів.

Після чого, для вирішення питання щодо зняття арешту, звернутись до органу державної виконавчої служби, надавши документальне підтвердження щодо сплати боргу, штрафу або аліментів.

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»