• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева рекомендує ВРУ прийняти новий закон щодо фінпослуг

Законопроєкт покликаний створити можливості для розвитку фінансових установ у різних сегментах, стати підґрунтям для приведення вимог щодо їх діяльності, регулювання та нагляду за ними до міжнародних практик, що дозволить забезпечити функціонування ефективного ринку фінансових послуг

 Комітет Гетманцева рекомендує ВРУ прийняти новий закон щодо фінпослуг

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики на своєму засіданні 11 березня 2021 року (протокол № 59) розглянув проєкт Закону України про фінансові послуги та фінансові компанії (реєстр. № 5065 від 15.02.2021), внесений народними депутатами України Гетманцевим Д.О. та іншими.

Законопроект покликаний створити можливості для розвитку фінансових установ у різних сегментах, стати підґрунтям для приведення вимог щодо їх діяльності, регулювання та нагляду за ними до міжнародних практик, що дозволить забезпечити функціонування ефективного ринку фінансових послуг, як невід’ємної частини економіки України, надасть можливість для зростання особам, які надають фінансові послуги та забезпечити при цьому достатній рівень захищеності їх клієнтів.

Законопроектом передбачається якісне та концептуальне оновлення редакції Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" з метою закріплення нових підходів до регулювання відповідних ринків фінансових послуг та діяльності відповідних фінансових установ. 

Комітет за результатами розгляду рекомендував ВРУ прийняти законопроєкт №5065 за основу.

***

Читайте також: Законопроєкт про фінансові послуги та фінансові компанії: коментує НБУ

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»