• Посилання скопійовано

НБУ відтермінував випуск е-грошей до 15 червня

Банки отримали більше часу на врегулювання питань, пов’язаних із випуском електронних грошей

НБУ відтермінував випуск е-грошей до 15 червня

Національний банк, йдучи на зустріч банкам, відтермінував перехідний період на врегулювання питань, пов’язаних із випуском електронних грошей, до 15 червня 2021 року.

Оскільки в умовах карантинних обмежень, спричинених пандемією COVID-19, учасникам ринку потрібно більше часу на доопрацювання та налаштування програмного забезпечення, підготовку оновлених правил використання електронних грошей.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 05 квітня 2021 року № 28 " Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 11 вересня 2020 року № 133", що набирає чинності з 06 квітня 2021 року. 

 

Довідково

Восени минулого року Національний банк України осучаснив регулювання ринку електронних грошей та гармонізував його із законодавством України та Європейського Союзу в сфері здійснення фінансового моніторингу.

Серед найважливіших ключових змін, передбачених новими правилами регулювання, такі:

  • необхідність ідентифікації користувачів електронних грошей;
  • установлення нових лімітів для операцій з електронними грошима;
  • посилення вимог до банків-емітентів електронних грошей щодо контролю за діяльністю комерційних агентів;
  • підвищення рівня захисту прав користувачів електронних грошей.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»