• Посилання скопійовано

Виплата карантинної допомоги: НБУ скасував комісію за проведення операцій

Операції з перерахування у 2021 році допомоги від держави під час посиленого карантину будуть безкоштовними

Виплата карантинної допомоги: НБУ скасував комісію за проведення операцій

Національний банк не стягуватиме з банків комісію за проведення операцій у системі електронних платежів, пов’язаних із наданням допомоги від держави бізнесу під час посиленого карантину. Таке тимчасове (на період здійснення виплат допомоги застрахованим особам) рішення регулятор запровадив з 21 квітня 2021 року.

У квітні цього року Уряд вирішив продовжити практику надання одноразової державної допомоги найманим працівникам суб’єкта господарювання або фізичним особам – підприємцям, які спеціалізуються на певних видах економічної діяльності та можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їхньої діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів у 2021 році (постанова Кабінету Міністрів України від 07 квітня 2021 року № 328 "Про додаткові заходи соціальної підтримки застрахованих осіб на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2").

Кошти для виплати допомоги перераховуються Мінсоцполітики на окремий рахунок Пенсійного фонду України, відкритий в АТ "Ощадбанк". АТ "Ощадбанк" перераховуватиме кошти на банківський рахунок заявника, який зазначений у заяві на отримання допомоги від держави.

Також безоплатними будуть операції з повернення банками незарахованих сум коштів допомоги через певні причини.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 21 квітня 2021 року № 33 "Про внесення зміни до тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Національним банком України в системі електронних платежів та у сфері розрахунково-касового обслуговування".

 

Довідково

Система електронних платежів Національного банку України – державна банківська платіжна система, що забезпечує проведення міжбанківського переказу через рахунки, відкриті в Національному банку України.

Для учасників системи діють тарифи на оброблення електронних розрахункових документів та електронних розрахункових повідомлень замовника в СЕП, що залежать від суми платежу:

  • від 0 до 5 000,00 грн – 0,35 грн, без ПДВ;
  • від 5 000,01 до 100 000,00 грн – 1,20 грн без ПДВ;
  • від 100 000,01 грн – 10 грн, без ПДВ.

 

На Youtube-каналі «Дія» доступна відеоінструкція про те, як подавати заяву. Станом на 20.04.2021 р. про це розповідають три відео: відео 1; відео 2; відео 3.

***

Читайте також: Якщо регіон вийшов з «червоної зони»: чи буде допомога 8000 грн?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»