• Посилання скопійовано

НБУ перерахував частину прибутку за минулий рік: скільки отримав держбюджет

20 квітня НБУ перерахував 24,4 млрд гривень свого прибутку за минулий рік до державного бюджету України

НБУ перерахував частину прибутку за минулий рік: скільки отримав держбюджет

Національний банк України на своїй сторінці у facebook розповідає, що 20 квітня 2021 року, він перерахував 24,43 млрд грн свого прибутку за минулий рік до Державного бюджету України.

Цьогоріч за узгодженням із Міністерством фінансів України вирішено перерахувати відразу всю суму прибутку НБУ.

«Держава отримає практично на 2 млрд грн більше, ніж Національний банк очікував, коли надавав минулого року прогнозну суму для закладення в цьогорічний бюджет. У такий спосіб Національний банк допомагає Уряду у нелегкій справі подолання епідемії в Україні. На Державний бюджет другий рік поспіль лягає значний фінансовий тягар боротьби з епідемією коронавірусу у країні та підтримки бізнесу і громадян, які найбільше потерпають від обмежувальних заходів», – прокоментувала Катерина Рожкова, перший заступник Голови Національного банку України.

Нагадаємо, прогнозований раніше Національним банком прибуток до перерахування в Держбюджет-2021 становив 22,63 млрд грн.

Сьогодні Рада Національного банку затвердила консолідовану фінансову звітність регулятора за 2020 рік та зобов’язання Національного банку за 2020 рік перед Державним бюджетом України у сумі 24,43 млрд грн.

Детальніше читай тут.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»