• Посилання скопійовано

НБУ уточнив вимоги до абонентів Системи BankID

НБУ зобов’язав абонентів – ідентифікаторів здійснювати багатофакторну автентифікацію користувачів Системи BankID НБУ до моменту передачі персональних даних користувачів через систему

НБУ уточнив вимоги до абонентів Системи BankID

Національний банк України з метою посилення ефективності та надійності функціонування Системи BankID НБУ продовжує роботу з вдосконалення нормативно-правової бази та уточнює вимоги до абонентів системи. 

Зокрема, регулятор:

  • зобов’язав абонентів – ідентифікаторів здійснювати багатофакторну автентифікацію користувачів Системи BankID НБУ до моменту передачі персональних даних користувачів через систему;
  • посилив вимоги до банків стосовно передачі актуальних даних користувачів;
  • передбачив для абонентів – надавачів послуг можливість використання Системи BankID НБУ виключно для надання користувачам тих послуг, за якими надано дозвіл Радою Системи BankID НБУ; 
  • розширив повноваження Ради Системи BankID НБУ в частині контролю за  дотриманням умов укладених договорів та відповідальності абонентів системи.

Такі зміни містить постанова Правління НБУ від 27.04.2021 р. №35 «Про затвердження Змін до Положення про Систему BankID Національного банку України» (далі – Постанова №35).

Документ набирає чинності з 01 травня 2021 року. Зі свого боку, банки України – абоненти ідентифікатори зобов’язані привести свою діяльність у відповідність до вимог Постанови №35 не пізніше 01 липня 2021 року. 

 

Довідково

Система BankID сьогодні налічує 91 учасника, з них:

  • 34 банки-ідентифікатори;
  • 57 абонентів-надавачів послуг.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»