• Посилання скопійовано

Як банки працюватимуть у жовтні 2021 року: повідомлення НБУ

Національний банк України визначив порядок роботи банківської системи України у зв’язку з перенесенням робочих днів у жовтні 2021 року

Як банки працюватимуть у жовтні 2021 року: повідомлення НБУ

Національний банк України визначив порядок роботи банківської системи України у зв’язку з перенесенням робочих днів у жовтні 2021 року*.

Так, дні роботи банківської системи України у 2021 році переносяться з п’ятниці 15 жовтня – на суботу 23 жовтня.

Міжбанківські перекази через систему електронних платежів (далі – СЕП) 23 жовтня 2021 року будуть здійснюватися датою банківського дня 23 жовтня 2021 року відповідно.

У періоди з 14 до 17 жовтня 2021 року міжбанківські перекази через СЕП будуть здійснюватися датою банківського дня 18 жовтня 2021 року відповідно.

15 жовтня 2021 року банки, у разі потреби, можуть здійснювати касові операції. Крім того, банки мають забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

 

Довідково

Із серпня 2020 року СЕП працює у режимі 23/7. Це означає, що незалежно від святкових та неробочих днів, банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень.

Тому банки України самостійно визначають свій порядок роботи у вихідні, святкові та неробочі дні. При цьому вони враховують власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуються нормами законодавства України.

* відповідно до розпорядження КМУ від 30.09.2020 р. №1191-р «Про перенесення робочих днів у 2021 році».

***

Читайте також: Як банки будуть працювати на червневі свята?

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»