• Посилання скопійовано

НБУ затвердив правила інформування банків своїх клієнтів про послуги

Затверджено зміни до Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг

НБУ затвердив правила інформування банків своїх клієнтів про послуги

Національний банк узгодив Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг із вимогами Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості". Для цього були внесені відповідні зміни до вищезазначеного Положення.

Документ визначає вимоги до банків щодо інформаційного забезпечення споживачів фінансових послуг шляхом розміщення інформації про банківські та інші фінансові послуги на всіх власних вебсайтах банку, поширення реклами, а також інформування під час користування послугами банку.

Інформаційне забезпечення споживачів відповідатиме чинному законодавству, що сприятиме усвідомленому прийняттю рішення споживачем про користування фінансовою послугою та забезпечить належний захист прав споживачів фінансових послуг.

Зазначені зміни до Положення передбачені постановою Правління Національного банку України від 11 червня 2021 року № 47 "Про внесення змін до Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг". Постанова набирає чинності з 14 липня 2021 року. Банки України мають до 14 серпня 2021 року привести свою діяльність у відповідність до вимог цієї постанови.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»