• Посилання скопійовано

Банки зобов’язані приймати дрібні монети та купюри від CГ

В НБУ розглянули скарги/звернення громадян та суб'єктів господарювання (закладів торгівлі) на відмову приймати від них дрібні номінали банкнот і монет

Банки зобов’язані приймати дрібні монети та купюри від CГ

Почастішали скарги від громадян та закладів торгівлі про відмови банків приймати дрібні номінали банкноти і монети. Розповідає Бухгалтер.ua.

В НБУ розглянули скарги/звернення громадян та суб'єктів господарювання (закладів торгівлі) на відмову приймати від фізичних та юридичних осіб дрібних номіналів банкнот і монет та незабезпечення банками потреб клієнтів готівкою.

Регулятор нагадав банкам про їх обов'язок протягом операційного часу (у післяопераційний час), зокрема, здійснювати на вимогу фізичних та юридичних осіб обмін банкнот на монети, монет на банкноти, банкнот (монет) одних номіналів на банкноти (монети) інших номіналів (п. 11 розділу I Інструкції № 103).

Також із 1 вересня 2020 року постановою Правління НБУ від 19.08.2020 р. № 120 зменшена плата за отримання розмінних монет банками та інкасаторськими компаніями.

Тож НБУ звертає увагу на неприпустимість порушень банком вимог законодавства України та нормативно-правових актів НБУ.

Джерело: лист НБУ від 19.07.2021 р. № 50-0006/65127.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»