• Посилання скопійовано

НБУ та Кіберполіція підписали меморандум про співпрацю у сфері кібербезпеки

НБУ та Кіберполіція співпрацюватимуть для посилення ефективності протидії кіберзлочинам у фінансовій сфері

НБУ та Кіберполіція підписали меморандум про співпрацю у сфері кібербезпеки

Національний банк та Кіберполіція уклали Меморандум про співпрацю у сфері кібербезпеки та кіберзахисту (далі – Меморандум).

Документ сьогодні, 19 серпня 2021 року, підписали начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак та директор Департаменту безпеки Національного банку Ігор Коновалов.

Меморандум передбачає, що Національний банк та Кіберполіція поєднуватимуть фаховий та ресурсний потенціал для пошуку, збору та аналізу фактів вчинення кіберзлочинів та проявів кібершахрайства у банківському та фінансовому секторах України.

Крім того, сторони будуть спільно координувати дії відповідно до законодавства України у разі виявлення кіберзагроз та кіберзлочинів у фінансових установах.

Кіберполіція та Національний банк також планують проводити превентивну роботу з підвищення поінформованості громадян щодо безпеки в кіберпросторі.

Начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак зазначив: "Кіберзахист у банківській системі України та у сфері переказу коштів у час диджиталізації є надважливим завданням, яке під силу виконати лише за умови тісної співпраці та обміну інформацією. Спільно з фахівцями Національного банку ми зможемо оперативно реагувати на кіберінциденти в даній сфері та вчасно повідомляти про нові форми загроз".

Зі свого боку директор Департаменту безпеки Національного банку Ігор Коновалов зазначив: "Ми завжди перебуваємо у конструктивному діалозі з нашими колегами з Кіберполіції та активно співпрацюємо у напрямі забезпечення кібербезпеки у фінансовій сфері. Водночас я упевнений що підписання Меморандуму та тісніша координація наших спільних зусиль, спрямованих на підвищення ефективності протидії кіберзлочинності, дозволять піднести на якісно новий рівень нашу співпрацю у сфері кіберзахисту фінансової системи".

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»