• Посилання скопійовано

Мінцифри готує програму cashless

За словами Зеленського, Мініцифри планує підготувати програму безготівкових розрахунків (cashless)

Мінцифри готує програму cashless

Міністерство цифрової трансформації готує в Україні програму безготівкових розрахунків (cashless). Президент України Володимир Зеленський вважає, що програмі чинитимуть великий спротив.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Зеленського під час виступу в Стенфордському університеті (США).

«Ми розробляємо з міністром програму cashless, я думаю, це буде великий прорив, це буде великий супротив, але найголовніше – результат і бажання цього», – сказав президент.

Відзначимо, за даними НБУ, українці все менше знімають гроші в банкоматах. За січень-березень частка безготівкових операцій за сумою становила 61% від усіх операцій із картками (торік – 54,6%).

Нагадаємо, на початку серпня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що повний перехід всіх публічних державних послуг в режим paperless в Україні закінчиться через три місяці. Раніше президент Володимир Зеленський підписав закон про переведення публічних послуг в онлайн.

Міністерство цифрової трансформації в Україні очолює Михайло Федоров.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»