• Посилання скопійовано

НБУ дав старт запуску системи агрострахування з держпідтримкою

Національний банк затвердив нормативну базу для запуску системи агрострахування з державною підтримкою

НБУ дав старт запуску системи агрострахування з держпідтримкою

Національний банк України в межах реалізації урядових програм щодо удосконалення державної підтримки аграріїв на 2021 рік зробив перший крок для запуску системи агрострахування. Так, регулятор затвердив вимоги для допуску страховиків до діяльності зі страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Нагадаємо, результатом співпраці Національного банку, Міністерства  аграрної політики та продовольства України, учасників аграрного і страхового ринків став Закон України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою». Документом, зокрема, суттєво оновлено підходи до системи агрострахування з державною підтримкою.

Оновлені підходи до агрострахування з державною підтримкою є частиною системи підтримки аграріїв, що складається з кредитування, страхування, відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур унаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, сприяння розвитку тваринництва та перероблення сільськогосподарської продукції.

Реалізація положень Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» передбачає низку спільних заходів з розроблення та прийняття Національним банком та Міністерством  аграрної політики та продовольства України актів, спрямованих на запуск системи агрострахування. Вимоги для допуску страховиків до діяльності зі страхування аграрної продукції з державною підтримкою затверджено. Водночас наближається до завершення процес розроблення порядку та умов надання державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції, граничних розмірів страхових тарифів і стандартизованих страхових продуктів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»