• Посилання скопійовано

Обережно! З'явилися фейкові сайти ПриватБанку

Як відрізнити фейковий сайт від реального? ПриватБанк не проводить виплати на своїх сайтах, не просить заповнити опитування чи анкетування в обмін на гроші

Обережно! З'явилися фейкові сайти ПриватБанку

Шахраї постійно щось вигадують! Це дратує та злить, тож треба бути готовими. Тож, Приватбанк в Фейсбук розповів  про нові схеми.

 

Фейкові сайти, що схожі на сайт банку

Іноді шахраї намагаються імітувати сайт ПриватБанку. Як відрізнити фейковий сайт від реального? ПриватБанк не проводить виплати на своїх сайтах, не просить заповнити опитування чи анкетування в обмін на гроші.

Офіційний сайт ПриватБанку: https://privatbank.ua

Дзвінки від «співробітників» мобільного оператора

Схема наступна: шахраї телефонують від імені співробітників мобільного оператора, повідомляють, що ворог, наприклад, підірвав вишку. Потім просять у вас код з SMS — ніби-то оператор намагається перепідключити клієнта до аналогової системи зв’язку.

Ні в якому разі не називайте коди з повідомлень та паролі до сервісів – так злочинці намагаються отримати доступ до вашої банківської картки.

 

«Державні» виплати у месенджерах

Ви можете побачити в месенджерах повідомлення про виплати громадянам з переліком банків та посиланнями. Не переходьте за посиланнями! Шахраї тільки того й чекають — аби поцупити ваші дані.

Усю інформацію про виплати від держави та банків дивіться на офіціальних сайтах та сторінках соцмереж установ.

Наприклад, про реальні державні виплати для ВПО детально розповідали тут і тут.

Джерело: ПриватБанк

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»