• Посилання скопійовано

Через брак паперу банки мають право не видавати чеки з POS-терміналів, – НБУ

Через війну банкам складно забезпечити наявність термінального паперу для друку чеків POS-терміналами. Але Нацбанк зобов’язав банки врегульовувати спірні питання, що стосуються використання платіжних карток, незалежно від наявності в користувача чеку POS-термінала

Через брак паперу банки мають право не видавати чеки з POS-терміналів, – НБУ

​​НБУ наголосив, що на жаль, в умовах війни логістичні зв’язки порушилися, тож зараз банкам складно забезпечити наявність термінального паперу для друку чеків POS-терміналами.

Але Національний банк передбачив, що банки можуть не видавати користувачам платіжних карток чеки під час здійснення безготівкових розрахунків через pos-термінал.

Водночас, щоб захистити права користувачів платіжних карток Національний банк зобов’язав банки врегульовувати спірні питання, що стосуються використання платіжних карток, незалежно від наявності в користувача чеку pos-термінала.

Тобто навіть без такого чеку клієнти можуть, як і раніше, отримати кошти у випадку повернення товару та звернутись до банку-емітента картки для оскарження здійснених операцій.

 

Від редакції: Зауважимо, що це стосується тільки POS-терміналів. Для торгівців діють окремі правила у разі відсутності  стрічки в РРО та неможливості надати фіскальний чек. Зокрема, Держпродспоживслужба роповідала, що обов'язок надати розрахунковий документ залишається, проте форма може бути інша. Через неможливість видавати фіскальні чеки через закінчення стрічки РРО підтвердження продажу товарів може оформлятися квитанцією, товарним чи касовим чеком, розрахунковим документом. Про це ми писали тут.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»