• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Положення про застосування Нацбанком заходів впливу

Зокрема, удосконалено порядок застосування окремих заходів впливу, змінено механізм розрахунку окремих штрафів та розширено перелік критеріїв віднесення банку до категорії проблемних

Внесено зміни до Положення про застосування Нацбанком заходів впливу

Правлінням НБУ прийнято  постанову від 19 серпня  2016 року № 374 , якою внесені зміни до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 17.08.2012 року № 346.

Постановою, зокрема,  удосконалено порядок застосування окремих заходів впливу.

Так, змінено механізм розрахунку окремих штрафів:

  • за неподання/несвоєчасне подання, подання недостовірної статистичної звітності;
  • за порушення банком порядку формування та зберігання обов’язкових резервів;
  • за подання недостовірної або неподання/несвоєчасне подання інформації про структуру власності.

Також Постановою розширено перелік критеріїв віднесення банку до категорії проблемних з підстав:

- недотримання банком порядку формування та зберігання обов’язкових резервів протягом більше ніж три періоди утримання обов’язкових резервів поспіль (крім обсягу, який має щоденно зберігатися на початок операційного дня на кореспондентському рахунку в Національному банку);

- установлення факту укладання банком угод (договорів) з пов’язаними з банком особами на умовах, що не є поточними ринковими умовами, що призвело до невиконання банком хоча б одного з економічних нормативів або отримання збитку/збиткової діяльності.

Окрім того, з метою підвищення ефективності особливого режиму контролю за діяльністю банку, удосконалено окремі норми, що регулюють діяльність в банку куратора, призначеного Національним банком України.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»