• Посилання скопійовано

Нацбанк створить Центр реагування на інциденти кібербезпеки в платіжному просторі

Через єдину платформу відбуватиметься централізоване інформування всіх суб’єктів про шахрайські інциденти та координація дій з їх протидії

 Нацбанк створить Центр реагування на інциденти кібербезпеки в платіжному просторі

Подальшу співпрацю у рамках забезпечення кібербезпеки України обговорили представники банківської спільноти 4 жовтня 2016 року під час круглого столу “Кібербезпека банківської системиˮ.

Під час круглого столу учасники зосередили свою увагу на актуальних питаннях розвитку кіберзахисту та інформаційної безпеки в банківській системі України.

Як свідчить світовій досвід, найбільша кількість інцидентів кібербезпеки критичних інформаційних інфраструктур фіксується саме у фінансовому секторі.

Заступник Голови НБУ Якій Смолій нагадав, що Указом Президента України було затверджено Стратегію кібербезпеки України, згідно з якою на Національний банк України покладається функція формування вимог щодо захисту критичної інфраструктури у банківській сфері.

“Національний банк завжди приділяв особливу увагу захисту банківської інфраструктури від шахрайських дій. Проте раніше наші зусилля були зосереджені на окремих операціях, таких як міжбанківські розрахунки або операції з платіжними картками, – зауважив Яків Смолій. – Зараз слід розглядати проблему належної кібербезпеки значно ширше та сконцентруватися на забезпеченні кіберзахисту всього фінансово-банківського секторуˮ.

Представники Національного банку ознайомили присутніх з розробленим регулятором проектом створення Центру реагування на інциденти кібербезпеки у банківській системі та платіжному просторі України, а інформаційний портал Центру має забезпечити швидку та надійну взаємодію між українськими банками, правоохоронними органами та командами реагування на комп’ютерні інциденти суб’єктів забезпечення кібербезпеки України.

Згідно з планами НБУ через цю єдину платформу відбуватиметься централізоване інформування всіх суб’єктів про шахрайські інциденти та координація дій з їх протидії.

Було також вирішено активізувати спільні зусилля щодо розвитку та становлення інноваційних інформаційних та технологічних рішень із забезпечення кіберзахисту та інформаційної безпеки в банківській системі України.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»