• Посилання скопійовано

Нацбанк затвердив зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками

Упровадження норм, що містить постанова №3, спрямоване на правове забезпечення діяльності банків України

 Нацбанк затвердив зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками

Правління НБУ 11 січня 2017 року прийняло постанову №3 "Про затвердження Змін до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні" (далі – постанова № 3).

Упровадження норм, що містить постанова №3, спрямоване на правове забезпечення діяльності банків України.

Її прийняття зумовлене необхідністю приведення окремих норм у відповідність до законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, систематизації нормативно-правових актів НБУ, удосконалення організації касової роботи банками в Україні.

Зокрема, постановою № 3 передбачено:

—  проведення банком ідентифікації та верифікації клієнта (представника клієнта) під час здійснення касових операцій відповідно до законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;

—   зобов’язання банку щодо визначення порядку обміну банкнот і монет;

—   надання клієнтам  переліку інформації стосовно умов здійснення касових операцій.

Також постанова № 3 містить норми щодо:

—  використання банками технології щодо отримання клієнтом квитанції про здійснені операції через термінали самообслуговування на електронну пошту, смс-повідомлення або через інші шляхи дистанційного каналу обслуговування;

—   зміни адреси передавання банками на дослідження  сумнівних банкнот іноземної валюти;

—   удосконалення низки інших вимог.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»