• Посилання скопійовано

НБУ розширив можливості банків проводити власні операції з валютою на міжбанківському ринку

Нацбанк продовжує поступову лібералізацію валютного регулювання шляхом пом’якшення тимчасових адміністративних обмежень, послаблення яких не створює ризиків дестабілізації валютного ринку

НБУ розширив можливості банків проводити власні операції з валютою на міжбанківському ринку

Правління Нацбанку вирішило розширити можливості банків для проведення власних операцій з іноземною валютою на міжбанківському ринку.

Для цього Національний банк підвищує розмір дозволеного сальдо купівлі-продажу банками іноземних валют та банківських металів протягом одного робочого дня з 0.5% до 1.0% від розміру регулятивного капіталу.

"Це надасть банкам більш широкі можливості для управління своєю валютною ліквідністю, дозволить Національному банку зменшити присутність на валютному ринку, а також підвищить спроможність ринку в цілому самостійно шукати баланс", - пояснив заступник Голови Національного банку Дмитро Сологуб, виступаючи сьогодні під час прес-брифінгу з монетарної політики.

Як уточнив заступник Голови Національного банку Олег Чурій, внаслідок цього кроку банки зможуть збільшити максимальний ліміт нетто-купівлі валюти на міжбанківському ринку з поточного рівня приблизно 22 млн. дол. США до 44 млн. дол. США на день.

Також Національний банк уточнив умови купівлі валюти резидентами для здійснення розрахунків з нерезидентами за імпорт товарів або послуг, який здійснюється без їх увезення із-за кордону на територію України. Відтепер клієнти-резиденти зможуть купувати валюту не лише у тому випадку, коли така продукція використовується для власного споживання за межами України, а й для використання на підставі укладених договорів.

Ці кроки затверджено постановою Правління НБУ від 03.08.2017 року № 74 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Зміни набрали чинності сьогодні, 4 серпня 2017 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»