• Посилання скопійовано

Мінфін про визнання банками заборгованості безнадійною

Якщо заборгованість існує тільки по тілу кредиту, а за нарахованими відсотками відсутня, для цілей оподаткування визнається тільки заборгованість по тілу кредиту

Мінфін про визнання банками заборгованості безнадійною

Мінфін у листі від 14.07.2017 р. №11210-11-10/18862 розглянув  лист Незалежної асоціації банків України від 21.03.2017 р. №3853-21/03 щодо визнання банками заборгованості безнадійною. Про це НАБУ уже повідомляла раніше. Тепер ж можемо ознайомитися й з самим текстом цього листа.

Фахівці Міністерства зазначили, що  для цілей застосування положення пп. 14.1.11 ПКУ до безнадійної заборгованості банками відноситься заборгованість за фінансовим кредитом, за яким прострочення погашення боргу (його частини) становить понад 360 днів.

Тобто якщо заборгованість за основною сумою боргу за кредитним договором прострочено понад 360 днів, а за сумою нарахованих доходів банку за цим кредитним договором така заборгованість (прострочена понад 360 днів) відсутня, то безнадійним для цілей оподаткування визнається весь фінансовий актив, що включає як заборгованість за основним боргом, так і заборгованість за нарахованими доходами.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»