• Посилання скопійовано

3 березня банки не здійснюватимуть купівлю-продаж інвалюти у безготівковій формі

Водночас валютно-обмінні операції з готівковою іноземною валютою будуть проводитися у звичайному режимі

3 березня банки не здійснюватимуть купівлю-продаж інвалюти у безготівковій формі

У зв'язку з перенесенням робочих днів у березні 2018 року Нацбанк у листі від 22.02.2018 р. №40-0006/10902 повідомив, що 3 березня 2018 року Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України для уповноважених банків не працюватиме.

Тобто 3 березня банки не здійснюватимуть купівлю-продаж іноземної валюти у безготівковій формі. Валютно-обмінні операції з готівковою іноземною валютою будуть проводитися у звичайному режимі.

Обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті здійснюватиметься наступним чином: надходження за 2 березня 2018 року та 3 березня 2018 року підлягають обов'язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України 5 березня 2018 року.

Розгорнута заявка за 3 березня 2018 року щодо загального обсягу обов'язкового продажу іноземної валюти, запланованого на 5 березня 2018 року, банками не подається. Інформація за операціями з купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за 3 березня 2018 року банками не подається.

Разом з цим 3 березня 2018 року банки можуть приймати від клієнтів заяви на купівлю іноземної валюти та попередньо зараховувати кошти в гривнях на окремий аналітичний рахунок балансового рахунку 2900 "Кредиторська заборгованість за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти, банківських та дорогоцінних металів для клієнтів банку".

***

Читайте також: 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»