• Посилання скопійовано

Ощадбанк попереджає про появу шахрайської копії свого сайту

Будьте обачні! Виявлено шахрайський фішинговий сайт, який майже повністю дублює офіційний сайт банку. Його адреса — oschadbk.com

Ощадбанк попереджає про появу шахрайської копії свого сайту

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

Фішинговий сайт — це шахрайський веб-ресурс, який виманює реквізити платіжних карток під виглядом надання послуг, що не існують (наприклад, поповнення мобільного рахунку, перекази з картки на картку), або веб-ресурс організації, якій користувач довіряє (наприклад, клон інтернет-банку), що має на меті збір реквізитів платіжних карток для подальшої крадіжки грошових коштів з рахунків держателів платіжних карток.

Головну відмінність, за якою одразу можна відрізнити офіційний сайт Ощадбанку від шахрайського адреса офіційного сайта — це адреса Ощадбанку https://www.oschadbank.ua.

 

Будьте обачні! Адреса шахрайського сайта – oschadbk.com.

 

Ощадбанк попереджає, що не має жодного стосунку до цього сайту чи розміщеної на ньому шахрайської копії онлайн-банкінгу https://online.oschadbk.com/nfs/index.php.

Ощадбанк вже звернувся до Департаменту кіберполіції та Служби безпеки України для блокування вказаного сайта та проінформував Національний банк. Проте хостинг шахрайського сайта знаходиться за кордоном, тому для його закриття можливо знадобиться певний час.

Нагадуємо: щоб убезпечитись від шахраїв, потрібно користуватись сайтами, адреса яких починається з https://. Реєстрація сайта повинна бути на національному домені .UA.

Як легко розпізнати фішинговий сайт – інфографіка від Асоціації ЕМА>>

***

Читайте також: 

Будьте обережні! Нова вірусна спам-розсилка від імені псевдо–ДФС, Виконавчої служби та НАПК.

Кіберполіція розказала про нові інструменти для DDoS атак.

Джерело: Ощадбанк

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»