• Посилання скопійовано

Нацбанк спростив залучення кредитів із зовнішніх джерел

Національний банк застосував низку змін до норм чинного валютного законодавства з метою спрощення сфери регулювання операцій резидентів-позичальників із залучення зовнішніх кредитних ресурсів в Україну

Нацбанк спростив залучення кредитів із зовнішніх джерел

Як повідомляють в НБУ, буде повністю автоматизовано процедури реєстрації/унесення змін до реєстрації/анулювання реєстрації зовнішніх договорів кредитування (позики) в іноземній валюті, укладених резидентами-позичальниками. Ініціювання таких процедур здійснюватиме уповноважений банк-обслуговуючий банк за договором шляхом надсилання до Національного банку відповідного електронного документу, на підставі якого засобами спеціального програмного забезпечення Національного банку буде проведено в автоматизованому режимі необхідну процедуру.

При цьому буде виключено вимоги щодо обов’язкового проведення Національним банком окремої процедури розгляду та аналізу пакетів документів, яка застосовувалася у випадку виявлення обслуговуючим банком індикаторів ризикової фінансової операції за зовнішнім договором кредитування, який потребував реєстрації/унесення змін до реєстрації.

На думку Нацбанку, це сприятиме подальшій лібералізації сфери валютного регулювання, покращенню фінансування економічних суб‘єктів України та, відповідно, пожвавленню української економіки в цілому.

Таке спрощення діятиме з 17 серпня 2018 року, що закріплено Постановою НБУ від 20.07.2018 р. №83.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»