• Посилання скопійовано

Нацбанк про операції з електронними грошима

Банк має право відкривати електронні гаманці користувачам, у разі, якщо їх відкриття передбачено правилами використання електронних грошей, узгодженими з НБУ

Нацбанк про операції з електронними грошима

Нацбанк роз'яснив, що електронні гроші можуть випускатися і іншими, ніж Національний банк. Електронні гроші використовуються як засіб здійснення платежів, приймаються обмеженим колом осіб, надаються емітентом в обмін на кошти у готівковій або безготівковій формі і відповідно до законів України не є валютними цінностями та грошовими коштами.

Банк має право відкривати електронні гаманці користувачам, у разі, якщо їх відкриття передбачено правилами використання електронних грошей, узгодженими з Національним банком України.

Якщо оператор уклав договір з банком, електронні гроші вважаються випущеними з часу їх завантаження оператором на електронний пристрій користувача або агента (пам'ять комп'ютера, наперед оплачена картка багатоцільового використання тощо), який може перебувати фізично як у користувача/агента, так і в приміщенні оператора, в залежності від технології обігу інформації щодо права користувача/агента на електронні гроші.

Оператори послуг платіжної інфраструктури мають право здійснювати свою діяльність виключно після їх реєстрації Національним банком України. Національний банк України здійснює реєстрацію оператора послуг платіжної інфраструктури після узгодження умов та порядку його діяльності (Лист НБУ від 07.02.2014 р. №25-109/5294).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»