• Посилання скопійовано

Конвертації валютних кредитів у гривневі за пільговим курсом не буде

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк бачить вирішення проблеми погашення валютних позик у застосуванні механізмів розстрочки

Конвертації валютних кредитів у гривневі за пільговим курсом не буде

“Будемо робити все для того, щоб стабілізувати курс і напрацювати механізм через розстрочки погашення та захисту і людей, і банків, і тих, хто вклав у ці банки”, – сказав він у вівторок виступаючи в парламенті.

За словами прем’єра, застосування штучно завищеного курсу гривні до розрахунків позичальників з банками несе розбалансованість банківського сектора.

“Простого рішення тут немає. Можна прийняти закон і написати – всім давайте поставимо 1 (долар – Ред.) до 5 (гривень – Ред.). Але це ж буде брехня. Я вам брехати не буду – це голий популізм. Бо тоді ми не віддамо депозити, кредити”, – пояснив Яценюк.

При цьому глава уряду заявив, що девальвація могла бути більш глибокою.

“Зараз тримаємо курс на рівні 11,92 (грн/$ – Ред.). А мало б вже за таких обставин, м’яко кажучи, бути в два рази більше”, – констатував він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»