• Посилання скопійовано

Нацбанк оприлюднив довідник легальних обмінників валют

Національний банк опублікував довідник підрозділів небанківських фінансових установ, що одержали генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій в частині проведення діяльності з обміну валют

Нацбанк оприлюднив довідник легальних обмінників валют

На сьогодні, такі генеральні ліцензії мають 15 установ, що налічують 1936 структурних підрозділів. За допомогою довідника працівники правоохоронних органів зможуть перевірити, чи включений певний підрозділ до реєстру Національного банку, а громадяни України – убезпечити себе від шахраїв.

Переглянути довідник >>>

Варто зазначити, що згідно законодавства на Національний банк не покладаються обов’язки стосовно розслідування, припинення і запобігання незаконної діяльності пунктів обміну іноземних валют, оскільки це є одним із основних напрямів діяльності правоохоронних органів. В той же час, протягом 2015 року Національним банком надіслано до  спеціальних органів по боротьбі з організованою злочинністю, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України інформацію про незаконну діяльність тільки у м. Києві близько 200 пунктів обміну валюти.

Наразі довідник представлено у двох форматах: html (для звичайного перегляду) та dbf. Національний банк надалі планує спростити пошук інформації та сформувати карту підрозділів небанківських валютообмінних установ.

Довідник не включає інформацію щодо ПрАТ "Українська фінансова група", яка має генеральну ліцензію на діяльність з обміну валют в частині проведення операцій з купівлі у фізичної особи за гривні залишку суми в іноземній валюті, якщо він менший, ніж номінальна вартість мінімальної банкноти, що перебуває в обігу.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»