• Посилання скопійовано

Особливості здійснення банками купівлі-продажу валюти у зв'язку з перенесенням робочих днів у травні

13 травня банки не здійснюватимуть купівлю-продаж іноземної валюти у безготівковій формі. Валютно-обмінні операції з готівковою іноземною валютою проводитимуться у звичайному режимі

Особливості здійснення банками купівлі-продажу валюти у зв'язку з перенесенням робочих днів у травні

Нацбанк у листі від 03.05.2017 р. № 40-0005/32430 повідомив, що у зв'язку з перенесенням робочих днів у травні 2017 року 13 травня Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України НБУ для уповноважених банків не працюватиме. Таким чином, банки не здійснюватимуть купівлю-продаж іноземної валюти у безготівковій формі. Валютно-обмінні операції з готівковою іноземною валютою проводитимуться у звичайному режимі.

Обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті, установлений п. 2 постанови №410, здійснюватиметься так: надходження за 12 травня та 13 травня 2017 року підлягають обов'язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України 15 травня 2017 року.

При цьому розгорнута заявка за 13 травня щодо загального обсягу обов'язкового продажу іноземної валюти, запланованого на 15 травня, банками не подається. Інформація за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти (файл #2G) за 13 травня банками не подається.

Купівля іноземної валюти, яка запланована банками на 13 травня 2017 року (включно), за рахунок коштів в гривнях, які обліковуються на окремому аналітичному рахунку балансового рахунку 2900 "Кредиторська заборгованість за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти, банківських та дорогоцінних металів для клієнтів банку", здійснюватиметься 15 травня 2017 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»