• Посилання скопійовано

Нацбанк скасував обов’язковість проведення регулярних планових перевірок дотримання вимог валютного законодавств

НБУ оновив чинні норми Положення про порядок проведення виїзних, невиїзних (камеральних) перевірок щодо дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв'язку вимог валютного законодавства України

Нацбанк скасував обов’язковість проведення регулярних планових перевірок дотримання вимог валютного законодавств

Нацбанк оновив чинні норми Положення про порядок проведення виїзних, невиїзних (камеральних) перевірок щодо дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв'язку вимог валютного законодавства України. Про це зазначається у повідомленні на офіційному сайті НБУ.

Національний банк, зокрема:

1) скасував обов’язковість проведення планової перевірки не рідше одного разу на 36 місяців. Натомість, Національний банк проводитиме відповідні перевірки в залежності від потреби;

2) розширив перелік джерел інформації, за результатами аналізу яких може бути призначена позапланова перевірка. Зокрема, відтепер підставою для перевірки може бути отримана від банків, інших фінансових установ, чи національного оператора поштового зв'язку інформація, що свідчить про порушення законодавства України.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ від 11.12.2017 року №126 «Про внесення змін до Положення про порядок проведення виїзних, невиїзних (камеральних) перевірок щодо дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв'язку вимог валютного законодавства України та перевірок пунктів обміну іноземної валюти на території України», яка набирає чинності 13.12.2017 року.

***

Читайте також: НБУ спрощує порядок ввезення готівкової іноземної валюти в Україну

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»