• Посилання скопійовано

НБУ ініціює подальше послаблення валютного контролю зі свого боку

Банк пропонує скасувати держнагляд за деякими зовнішньоекономічними операціями

НБУ ініціює подальше послаблення валютного контролю зі свого боку

Національний банк України ініціює скасування валютного контролю над зовнішньоекономічними операціями на суму менш ніж 150 тис. гривень, що зменшить навантаження на банки та їх клієнтів. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник глави НБУ Олег Чурий, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день учасники зовнішньоекономічної діяльності в рік здійснюють приблизно 2,5 млн експортно-імпортних контрактів. Якщо подивитись детальніше, то близько 40% кількості цих контрактів - це контракти, які мають суми менше 150 тис. гривень. У той же час ці контракти складають тільки 3% від загальної суми ", - заявив Чурий.

За його словами, в НБУ вважають, що вимога обов'язкового валютного контролю над всіма контрактами на сьогодні абсолютно неефективно.

При запровадження вимоги щодо обов'язкового валютного нагляду лише за контрактами на суму понад 150 тис. гривень, банки і клієнти зменшать кількість операцій до 1 млн в рік.

"Це значно зменшить адміністративне навантаження, як на банки, так і їх клієнтів. Я думаю, що ця норма буде дуже позитивно сприйнята ринком", - додав Чурий.

Нагадаємо, Національна рада реформ розглянула і схвалила розроблений Національним банком України проект закону "Про валюту". Про це тут>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»