• Посилання скопійовано

Новий порядок переміщення валюти для фізосіб: коли звітувати?

Відтепер в суму 10 тис. євро входить не тільки готівка, а й банківські метали

Новий порядок переміщення валюти для фізосіб: коли звітувати?

Київська міська митниця ДФС інформує,  що відповідно до Закону України від 21.06.2018 р. №2473-VIII «Про валюту та валютні операції» та Положення про транскордонне переміщення валютних цінностей, затверджене постановою НБУ від 02.01.2019 р. №3 з 7 лютого 2019 року змінюються порядок переміщення валютних цінностей та банківських металів через митний кордон України фізичними особами.

За новим порядком, фізичні особи, незалежно від статусу резидент/нерезидент, як при в’їзді так і при виїзді з України зобов’язані задекларувати валюту та банківські метали, які сумарно перевищують еквівалент 10 тис євро. Тобто, в суму 10 тис євро входить готівка та банківські метали.

Разом з тим, новим порядком лібералізовано ряд діючих раніше вимог. Зокрема, відмінено:

  1. підтвердження статусу «резидент/нерезидент»
  2. надання резидентами документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках,  квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує еквівалент 10000 євро
  3. норму для нерезидентів вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 тис євро, лише за умови  письмового декларування цієї готівки під час ввезення її в Україну.
  4. надання документів, що підтверджують придбання банківських металів вагою, що перевищує 500 г, у вигляді зливків і монет в уповноважених банках та/або Національному банку.

***

Читайте також: Нове валютне регулювання з 7 лютого: аналіз усіх 8 постанов НБУ

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»