• Посилання скопійовано

НБУ уточнив перелік валют, до яких встановлюється офіційний курс гривні

НБУ виключив філіппінський песо з переліку іноземних валют, до яких раз на місяць встановлюється офіційний курс гривні

НБУ уточнив перелік валют, до яких встановлюється офіційний курс гривні

Національний банк України виключив філіппінський песо з переліку іноземних валют, до яких раз на місяць встановлюється офіційний курс гривні. Його публікація припиняється з 1 травня 2020 року.

Виключення філіппінського песо відбулося у відповідності до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та розрахунку довідкового значення курсу гривні до долара США й облікової ціни банківських металів, затвердженого постановою Правління НБУ від 10.12.2019 р. №148, – зокрема через невідповідність встановленим критеріям для перебування у переліку в частині вимог до товарообігу між країнами.

Інші переліки іноземних валют та банківських металів лишилися без змін.

Дані зміни затверджені наказом НБУ від 15.04.2020 р. №276-но «Про затвердження переліків іноземних валют та банківських металів».

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»