• Посилання скопійовано

З 25 квітня ДМС може приймати готівкову валюту як заставу від нерезидентів

НБУ дозволив ДМС приймати на власні рахунки готівкову валюту як заставу від нерезидентів

З 25 квітня ДМС може приймати готівкову валюту як заставу від нерезидентів

Національний банк зазначає, що урегулював  можливість внесення нерезидентами готівкової іноземної валюти на рахунки, відкриті на ім’я митних органів в установах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, або в уповноваженому банку, з метою надання індивідуальної гарантії у формі грошової застави під час переміщення товарів територією України прохідним транзитом. Такий крок здійснений з метою приведення нормативно-правової бази у відповідність із Законом України "Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи".

Окремо Національний банк також уточнив, що дозволяється здійснювати розрахунки в іноземній валюті на території України за операціями з розміщення, виплати доходу та погашення облігацій, казначейських зобов’язань України, номінованих в іноземній валюті, якщо це передбачено проспектом емісії цінних паперів або ж рішенням про емісію цінних паперів (для державних цінних паперів – умовами їх розміщення).

Зазначені зміни затверджені постановою Правління №55 від 24 квітня 2020 року "Про внесення змін до Положення про здійснення операцій із валютними цінностями". Вони набувають чинності з 25 квітня 2020 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»