• Посилання скопійовано

Сім'ї з неповнолітніми дітьми можуть виселяти з закладених квартир

Проблемних позичальників з неповнолітніми дітьми без зайвих зволікань можуть почати виставляти із закладених квартир, пише "Деловая столица"

Підстави для цього надав Окружний адміністративний суд Києва, який ще в кінці літа рішенням №2а-6500/12/2670 (за позовом кредитної спілки "Добросвіт") постановив, що кредитори мають право без дозволу опікунських рад стягувати нерухомість за простроченою іпотекою навіть якщо в ній прописані неповнолітні діти.

Про це рішення суду стало відомо тільки минулого тижня, і наші клієнти з вересня почали подавати відповідні апеляції. Їх вже накопичилося близько десятка. Найближчим часом планується подача ще декількох апеляцій в Київський апеляційний адміністративний суд.

Інших варіантів немає, адже судові виконавці, прикриваючись постановою №2а-6500/12/2670, можуть почати один за іншим виставляти на продаж нерухомість, в якій проживають і прописані діти", - цитує видання старшого партнера адвокатської компанії "Кравець, Новак і Партнери" Ростислава Кравця.

Банкіри планують активно використовувати нову можливість і намагатися без рішень опікунських рад відсуджувати і продавати нерухомість, напираючи при цьому на виконавчу службу.

"У випадках, коли державного виконавця вже ніяк не зупинити, необхідно звертатися зі скаргою на нього до Мін'юсту (в порядку, передбаченому законом "Про звернення громадян"), у правоохоронні органи та залучати органи опіки", - радить Андрій Чернишенко, заступник директора юрфірми "Можаєв і Партнери".

Джерело: Коментарі

Рубрика: Фінанси і банки/Страхування

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Страхування»