• Посилання скопійовано

Держфінмоніторинг зупинятиме фінансові операції - порядок прийняття рішення

Наказ Мнфіну від 14.09.2012 №992 "Про затвердження Порядку прийняття Державною службою фінансового моніторингу України рішення про зупинення фінансових операцій"

З метою визначення процедури зупинення фінансових операцій, стосовно яких є підозра, що вони пов'язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму чи учасники або вигодоодержувачі за якими є особи, які включені до переліку осіб, пов'язаних із здійсненням терористичної діяльності або щодо яких застосовані міжнародні санкції, Мінфін наказом від 14.09.2012 N 992 затвердив Порядок прийняття Державною службою фінансового моніторингу України рішення про зупинення фінансових операцій.
 
Цим Порядком визначається процедура прийняття Держфінмоніторингом  таких рішень та доручень:
 
про зупинення/поновлення суб'єктом первинного фінансового моніторингу проведення або забезпечення моніторингу фінансової операції відповідної особи на виконання запиту уповноваженого органу іноземної держави - відповідно до ч. 5 ст. 22 Закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму" ;
 
про подальше зупинення фінансової операції - відповідно до ч. 2 ст. 17 Закону;
 
про зупинення видаткових фінансових операцій за рахунками клієнтів (осіб) - відповідно до ч. 3 ст. 17 Закону;
 
про продовження зупинення фінансових операцій - відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону;
 
про скасування свого рішення щодо зупинення видаткових фінансових операцій - відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону.
 
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 05 жовтня 2012 р. за N 1694/22006 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»