• Посилання скопійовано

Заклади торгівлі та сфери послуг зобов’язані приймати зношені банкноти гривень усіх номіналів - НБУ

Водночас заклади торгівлі та сфери послуг зобов'язані не видавати на здачу ці отримані від споживачів зношені банкноти, а мають здати їх разом з готівковою виручкою до обслуговуючих банків

Нацбанк на своїй сторінці у Facebook зазначив: заклади торгівлі та сфери послуг зобов’язані приймати у сплату за товари/послуги без обмежень зношені банкноти гривень усіх номіналів, що не викликають сумніву в їх справжності та платіжності.

Водночас, заклади торгівлі та сфери послуг зобов'язані не видавати на здачу ці отримані від споживачів зношені банкноти, а мають здати їх разом з готівковою виручкою до обслуговуючих банків.

Зношеними вважаються банкноти, які мають потертості, часткову втрату фарб на зображеннях, розпушення та втрату папером жорсткості, загальні або локальні забруднення, плями та написи, відбитки штампів, надриви або надрізи, отвори та проколи, відірвані краї або кути, а також склеєні.

Також, НБУ нагадує, що банки зобов’язані безкоштовно та без будь-яких обмежень обмінювати громадянам непридатні до обігу, зношені, платіжні банкноти національної валюти на придатні.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»