• Посилання скопійовано

Нацбанк спростив дострокове погашення кредитів від нерезидентів

З огляду на поступову стабілізацію на валютному ринку, Нацбанк продовжує пом’якшувати тимчасові обмеження, запроваджені у 2014-2015 роках

Нацбанк спростив дострокове погашення кредитів від нерезидентів

Антикризова постанова Правління НБУ від 13.12.2016 р. № 410  «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України» встановлює заборону дострокового погашення кредитів і позик в іноземній валюті, отриманих резидентами від нерезидентів. Цим же документом було визначено ряд винятків із такої заборони.

Правління Національного банку вирішило розширити наявні винятки на дострокове погашення кредитів, залучених у нерезидентів:

●   по-перше, банки зможуть раніше строку погашати такі кредити.

 по-друге, бізнес зможе достроково погашати кредити у випадку, коли акціонером такого позичальника або нерезидента-кредитора є міжнародна фінансова організація.

●  по-третє, резиденти-позичальники зможуть здійснювати дострокове погашення кредитів за умови, що нерезидентом-кредитором є банк.

"Ці кроки допоможуть полегшити залучення боргових ресурсів за кордоном і водночас не призведуть до дестабілізації ситуації на валютному ринку", - зазначив виконувач обов’язків Голови НБУ Яків Смолій під час прес-брифінгу з монетарної політики.

Відповідні зміни передбачено постановою Правління НБУ  від 10 липня 2017 року №61 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 13 грудня 2016 року № 410", яка набуває чинності з 11 липня.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»