• Посилання скопійовано

Програму кредитів «5-7-9%» змінять найближчим часом

Новий Уряд планує зміни до державної програми кредитування бізнесу «Доступні кредити 5-7-9»

Програму кредитів «5-7-9%» змінять найближчим часом

Уряд планує зміни до державної програми кредитування бізнесу "Доступні кредити 5-7-9". Про це ЕП повідомив співрозмовник у Мінфіні, йдеться у матеріалі.

За словами джерела, "в програму "5-7-9" потрібно вносити зміни і ми за те, щоб зробити це найближчим часом. На сьогодні ці зміни вже узгоджуються з Мінекономіки та Мінюстом і можуть бути винесені на одне з найближчих засідань Кабміну.

Ці зміни можуть набути чинності раніше квітня, але, звісно, можлива затримка у зв’язку зі зміною уряду".

Співрозмовник повідомив ЕП, що зміни полягають у тому, щоб по-перше, розширити лінійку фінансових інструментів і передбачити опцію фінансового лізингу.

По-друге, є сенс дати можливість брати ці кредити на придбання приміщень, адже перше, що потрібно для того, щоб почати бізнес — це приміщення.

Третя можлива зміна – це підвищення частки тіла кредиту, яка покриваться державним коштом в рамках програми фінансових гарантій з 20% до 40%.

"Ми вже зараз розуміємо, що вийти на видачу 50 тис кредитів в рік не вдасться. Можливо 25-30 тис. Чому так? Основна причина в тому, що банки дуже повільно видають кредити", – каже співрозмовник ЕП в Мінфіні.

"Наприклад, в Приваті "time to say "yes" займає кілька днів, але потім починається процес оформлення документів і в результаті видача кредиту займає до місяця. Початково позиція Мінфіну була в тому, щоб частка виданих кредитів на нові бізнеси була 20-30%. Те, що банки кредитують виключно діючі бізнеси, це рішення банків", – додає він.

В Мінфіні розраховують, що додатковий поштовх цій програмі дадуть комерційні банки, які до неї поступово приєднуються — Райффайзен, ПУМБ та інші.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»