• Посилання скопійовано

Як змінилась вартість вашого життя за рік: калькулятор

Порахуйте свою особисту інфляцію за минулий рік за допомогою інтерактивного калькулятора

Як змінилась вартість вашого життя за рік: калькулятор

З березня минулого року річна інфляція склала 45,8%, про що 6 квітня повідомив Держстат України.

Ця цифра дуже важлива для держави. Згідно з офіційними показниками інфляції проводяться перерахунки мінімальних зарплат, пенсій, а уряд планує свою економічну діяльність.

Але у той же час цей показник навряд чи можна назвати актуальним для вас.

При розрахунках Держстат не враховує структуру витрат, що є сугубо персоніфікованими - хтось більше витрачає на їжу або на розваги, ціни на які змінились не однаково. Також при розрахунку до уваги беруться найдешевші продукти або послуги.

"Українська правда" розробила цей інтерактивний калькулятор. За його допомогою ви зможете легко дізнатись як саме змінилась вартість вашого життя. Для цього лише необхідно заповнити показники ваших витрат на життя - їжу, транспорт, комунальні платежі.

Якщо ви не погоджуєтеся із запропонованими Держстатом показниками зростання цін по кремих категоріях, ви можете обрати свій особистий рівень інфляції згідно із спостереженнями за рахунками, квитанціями та чеками з супермаркетів.

Перейти до калькулятора >>>

Джерело: Українська правда

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»