• Посилання скопійовано

Кому виплачувати лікарняні у разі смерті працівника?

ФСС з ТВП зазначило, що призначене, але не одержане у зв'язку зі смертю застрахованої особи матзабезпечення виплачується членам сім'ї, які проживали разом з нею, або спадкоємцям

Кому виплачувати лікарняні у разі смерті працівника?

ФСС з ТВП у листі від 22.07.2014 р. № 5.2-32-1876 роз'яснило, що призначене, але не одержане у зв'язку зі смертю застрахованої особи матеріальне забезпечення виплачується членам сім'ї, які проживали разом з нею, або спадкоємцям.

Тобто, у випадку смерті застрахованої особи листок непрацездатності, виданий працівниці в період роботи, підлягає оплаті. 

Крім цього, Фонд повідомив, що чинним законодавством визначено, що допомога на поховання пенсіонера, у тому числі і такого, який отримував пенсію по інвалідності, надається за рахунок коштів Пенсійного фонду України незалежно від того, знаходився він у трудових відносинах на момент настання смерті чи ні.

Враховуючи вищевикладене та те, що допомога на поховання надається у разі смерті застрахованої особи, а також членів сім'ї, які перебували на її утриманні, крім поховання пенсіонерів, та не вважаються такими, що перебували на утриманні застрахованої особи, члени сім'ї, які мали самостійні джерела засобів до існування (одержували зарплату, пенсію тощо), допомога на поховання у разі смерті працівника, який отримував пенсію по інвалідності, за рахунок коштів Фонду не надається.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»