• Посилання скопійовано

Додаткові відпустки чорнобильцям 1 та 2 категорій: що з ПДФО та ЄСВ?

Оплата таких відпусток включається до складу заробітної плати, підлягає оподаткуванню ПДФО, військовим збором та є базою нарахування єдиного соцвнеску

Додаткові відпустки чорнобильцям 1 та 2 категорій: що з ПДФО та ЄСВ?

ДФСУ у листі від 29.09.2016 р. №21108/6/99-99-13-02-03-15 нагадує, що особам, віднесеним до 1 та 2 категорії потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, надано право на використання чергової відпустки у зручний для них час, а також отримання додаткової відпустки зі збереженням заробітної плати строком 14 робочих (16 календарних) днів на рік.

Як відомо, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту).

Щодо ЄСВ, то до Переліку видів виплат, на які не нараховується єдиний внесок, включено виплати особам, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи (крім надбавок та доплат до тарифних ставок (окладів, посадових окладів) у розмірах, передбачених законодавством, за роботу на територіях радіоактивного забруднення, оплати додаткових відпусток, що надаються відповідно до Закону №796).

Таким чином, оплата додаткових відпусток особам, віднесеним до 1 та 2 категорії потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи,  включається до складу заробітної плати і підлягає оподаткуванню ПДФО, військовим збором та є базою нарахування єдиного внеску.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»