• Посилання скопійовано

Нові розміри посадових окладів за ЄТС з 1 січня: постанова КМУ

Оприлюднено постанову КМУ "Про оплату праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери ”

Нові розміри посадових окладів за ЄТС з 1 січня: постанова КМУ

Уряд прийняв рішення щодо встановлення з 1 січня 2017 року посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року, тобто 1600 гривень.

Про це йдеться у постанові КМУ від 28.12.2016 р. №1037.

Зокрема, уточнено ( у примітці 1 до додатка 1 постанови № 1298), що посадові оклади (тарифні ставки, ставки заробітної плати) з 1 січня 2017 р. розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, встановленого у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року (тобто 1600 грн - ред.).

Керівникам установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери доручено забезпечити:

встановлення з 1 січня 2017 р. в штатному розписі нових розмірів посадових окладів (тарифних ставок, ставок заробітної плати), визначених виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, встановленого у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року;

диференціацію заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

Постанова набирає чинності з 1 січня 2017 року.

Нагадуємо, що як роз’яснили у Мінсоцполітики, документ було підготовлено у зв’язку зі змінами до законодавства щодо формування з 1 січня 2017 року схеми посадових окладів (тарифних ставок) працівників установ, закладів та організацій, що фінансуються з бюджету, виходячи з мінімального посадового окладу (тарифної ставки), який встановлюється у розмірі, не меншому від прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»