• Посилання скопійовано

Чи враховуються до мінімальної зарплати матеріальна допомога та допомога на оздоровлення

Мінсоцполітики розглянуло питання щодо необхідності врахування сум матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та грошової допомоги при наданні щорічної відпустки при обчисленні розміру зарплати для забезпечення її мінімального розміру

Чи враховуються до мінімальної зарплати матеріальна допомога та допомога на оздоровлення

Мінсоцполітики у листі від 13.02.2017 р. №294/0/101-17/282 нагадує: якщо працівником виконана місячна норма праці, йому мають нарахувати заробітну плату не нижче розміру мінімальної заробітної плати.

Що стосується сум матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та грошової допомоги при надані щорічної відпустки, які виплачуються у розмірі середньої заробітної плати, розрахованої згідно з положеннями Порядку №100, то вони не враховуються до заробітної плати для забезпечення її мінімального рівня. 

Мінсоцполітики це пояснює тим, що вони виплачуються працівникові не за виконану ним роботу та не є елементами заробітної плати.

***

Читайте також:

Зміни в оплаті праці з 1 січня 2017 року: аналізуємо Закон №1774 

Які виплати враховують до мінімальної зарплати: чергове роз'яснення Мінсоцполітики

Все, що потрібно врахувати, при обчисленні мінімальної зарплати - у таблиці від податківців 

Що входить до мінімальної зарплати: приклади від Держпраці 

Мінсоцполітики - про зміни в оплаті праці з 1 січня 2017 року 

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»