• Посилання скопійовано

Проживання у відрядженні: нюанси відшкодування витрат

Мінфін розглянув питання щодо відшкодування відрядженому працівникові витрат на проживання та послуги банку при їх оплаті

Проживання у відрядженні: нюанси відшкодування витрат

Відшкодування витрат на відрядження

Мінфін у листі від 17.02.2017 р. №31-08030-16-10/4511 зауважує, що відповідно до Правил №19 плата за надання готельних послуг стягується відповідно до єдиної розрахункової години - 12-ї години поточної доби за місцевим часом. При проживанні в готелі менше однієї доби та у разі раннього заїзду (до розрахункової години) чи пізнього виїзду (після розрахункової години) готель самостійно визначає розмір плати за надання готельних послуг.

Враховуючи зазначене, державним службовцям, а також іншим особам, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, відшкодування витрат на проживання у готелі має здійснюватись у розмірі, вказаному в підтверджуючих документах, що засвідчують вартість послуг з проживання. При цьому ці витрати не повинні перевищувати граничних сум витрат на найм житлового приміщення, встановлених постановою КМУ від 02.02.2011 р. №98.

 

Відшкодування витрат за послуги банків у зв’язку з оплатою за проживання

Постановою №98  та Інструкцією №59 визначено вичерпний перелік витрат, які відшкодовуються працівнику при здійсненні ним оплати вартості проживання в готелях (мотелях), інших житлових приміщеннях за час перебування у відрядженні.

Відшкодування витрат за послуги банків у зв’язку з оплатою за проживання в готелях (мотелях), інших житлових приміщеннях законодавством не передбачено.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»