• Посилання скопійовано

Уряд прогнозує подальше підвищення мінімальної зарплати на фоні зростання економіки

Зміцнення національної економіки, визначене КМУ як стратегічний пріоритет, дозволить досягти ключової соціальної мети – збільшення доходів українців та підвищення заробітних плат

Уряд прогнозує подальше підвищення мінімальної зарплати на фоні зростання економіки

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками регіональних засобів масової інформації у п'ятницю.

"Середня заробітна плата по країні до кінця року перевищить 7 тис. гривень, мінімальна заробітна плата – 3200 грн. Але наступного року мінімальна заробітна плата зросте. Ми все будемо робити для того, щоб економічний ріст приводив до збільшення доходів громадян", – зазначив Глава Уряду.

При цьому він підкреслив, що ключовою передумовою росту стане стимулювання створення нових робочих місць через розгортання масштабних інфраструктурних проектів, підтримку промисловості та збільшення можливостей регіонів. Глава Уряду нагадав, що програми підтримки вже працюють в агросекторі, фармакології, машинобудуванні, а найближчим часом Уряд представить проект закону, який дозволить провести швидку модернізацію та переоснащення підприємств. Йдеться про 36-місячну розстрочку по сплаті ПВД при імпорті обладнання, яке не має аналогів в Україні. 

"Це нові технології, виробництва в країні і підтримка реального сектору економіки. А що заробить економіка, будемо реінвестувати у життя людей. Наш пріоритет – розвивати економіку і, як результат, віддавати людям належне через зарплати і пенсії", – підкреслив Володимир Гройсман.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»