• Посилання скопійовано

Голова та бухгалтер ОСББ можуть працювати безкоштовно, якщо це передбачено статутом об'єднання

У якому порядку нараховується зарплата бухгалтеру ОСББ, що працює двi години на день, у зв’язку iз пiдвищенням мiнiмальної зарплати до 3200 грн?

Голова та бухгалтер ОСББ можуть працювати безкоштовно, якщо це передбачено  статутом об'єднання

За статтею 1 Закону  "Про оплату працi"  зарплата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразi, яку за трудовим договором роботодавець виплачує працiвниковi за виконану ним роботу.

Вiдповiдно до статтi 3-1 Закону (в редакцiї Закону вiд 06.12.2016 р. №1774-VIII) розмiр зарплати працiвника за повнiстю виконану мiсячну (годинну) норму працi не може бути нижчим за розмiр мiнiмальної зарплати.

У разi укладення трудового договору про роботу на умовах неповного робочого часу, а також у разi невиконання працiвником у повному обсязi мiсячної (годинної) норми працi мiнiмальна зарплата виплачується пропорцiйно до виконаної норми працi.

Водночас особливостi здiйснення права власностi у багатоквартирному будинку, регулювання правових, органiзацiйних та економiчних вiдносин, пов’язаних з реалiзацiєю прав та виконанням обов’язкiв спiввласникiв багатоквартирного будинку щодо його утримання та управлiння визначено законами "Про об’єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку" та "Про особливостi здiйснення права власностi у багатоквартирному будинку".

Вiдповiдно до ст. 7 Закону  "Про об'єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку" у статутi об'єднання визначаються, зокрема, статутнi органи об'єднання, їхнi повноваження та порядок формування, порядок прийняття кошторису, створення та використання Фондiв об'єднання включаючи резервнi, а також порядок оплат спiльних витрат, перелiк питань, якi можуть вирiшуватися зборами представникiв, тощо.

Статтею 10 цього Закону визначено, що вищим органом управлiння об’єднання є загальнiзбори. Рiшення загальних зборiв, ухвалене вiдповiдно до статуту, є обов'язковим для всiх спiввласникiв.

Якщо статутом об'єднання передбачено, що правлiння працює на безоплатнiй основi, то всi члени правлiння, в тому числi голова i бухгалтер, виконують свої функцiї на безоплатнiй основi.

Оксана ГУЗЕНКО,

головний спецiалiст

"Праця iзарплата" N 20 (1032), 31 травня 2017 р.

Джерело: Dominanta

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»