• Посилання скопійовано

Підписано домовленість щодо підвищення розміру тарифної ставки працівника 1-го розряду

10 жовтня на засіданні СПО об’єднань профспілок між керівниками сторін соціального діалогу було досягнуто домовленості щодо зміни розміру тарифної ставки робітника І-го розряду

Підписано домовленість щодо підвищення розміру тарифної ставки працівника 1-го розряду

Відповідне рішення було ухвалене членами СПО об’єднань профспілок і за їх дорученням свій підпис під документом поставив Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий. Від роботодавців це здійснив Голова СПО роботодавців Дмитро Олійник, від влади - Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Домовленість є невід'ємним додатком до Генеральної угоди та набирає чинності з 1 листопада 2017 року.

Таким чином, на підприємствах, в організаціях небюджетної сфери всіх форм власності тарифна ставка робітника І розряду встановлюється у розмірі:

  • визначеному відповідною галузевою, територіальною угодою або колективним договором;
  • для галузей, де не укладено галузеві угоди, або їх положення не регулюють розмір тарифної ставки робітника І розряду, - на рівні, що не менше як на 10% перевищує визначений Законом «Про Державний бюджет України на 2017 рік» прожитковий мінімум для працездатної особи.

Зазначену норму було передбачено у Генеральній угоді на 2016-2017 роки з метою актуалізації її положень.

Коментуючи ухвалене рішення, Голова СПО об’єднань профспілок, Григорій Осовий зазначив, що перемовини з підвищення розміру тарифної ставки робітника І-го розряду тривали довго і лише наразі Сторонам вдалося віднайти консенсус. Це підвищення є лише початком подальших консультацій та переговорів з метою покращення умов праці для людей, а також хорошим стартом для початку переговорів з укладення Генугоди на новий строк, які, за сподіваннями керівників трьох Сторін, будуть більш динамічними і результативними.

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»