• Посилання скопійовано

Мін'юст створив антирейтинг роботодавців, які не платять заробітну плату

Міністерством юстиції України створено антирейтинг підприємств-роботодавців, відповідно до якого з 1 квітня 2018 року розпочнеться стягнення заборгованості заробітної плати на користь працівників

Мін'юст створив антирейтинг роботодавців, які не платять заробітну плату

Про це заявила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко під час ефіру одного з українських телеканалів - повідомляє «Економічна правда».

Вона зауважила, що до так званого антирейтингу увійшли підприємства усіх форм власності.

"Робота Міністерства юстиції зі стягнення заборгованості полягатиме в рамках виконавчого провадження судових рішень. Будуть створені мобільні штаби і групи, які виїжджатимуть в конкретні підприємства, що є на вершині антирейтингу. У нас на сьогодні сформований такий антирейтинг відповідних підприємств", - наголосила заступник міністра юстиції.

Також Глущенко зазначила, що наразі у судових виконавців перебуває понад 500 тисяч проваджень з примусового стягнення заборгованості, тому міністерство обрало цей напрямок одним з пріоритетів у роботі відомства.

"На сьогодні в органах Державної виконавчої служби перебуває понад 500 тисяч виконавчих проваджень з примусового стягнення заборгованості. Це серйозний показник. Відповідно, ми зобов’язані реагувати на таке ганебне явище і показувати всім, що не платити заробітну плату – це злочин", - відзначила юрист, уточнивши, що у минулому році органами ДВС було стягнуто 2 мільярди 100 мільйонів гривень із заборгованості по зарплаті.

За словами Глущенко, паралельно з організаційними діями, Міністерство юстиції проводить активну інформаційну кампанію, яка чітко роз’яснює громадянам, особливо працівникам, як забезпечити своє право на стягнення заборгованості із заробітної плати.

"Тому ця кампанія є не лише практичною, а й інформаційною. Тому що ми в першу чергу націлені на те, щоб підвищувати правосвідомість і правову обізнаність нашого населення, в тому числі роз’яснюючи, як ці питання (стягнення заробітної плати)можна самостійно вирішити. Це комплексний підхід", - зазначила вона.

Читайте також: Мін'юст запровадить автоматизований арешт коштів боржників 

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»