• Посилання скопійовано

Чи бути збільшенню розміру мінзарплати у поточному році? - позиція в.о. міністра фінансів

В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова поділилася прогнозами щодо можливого швидкого підвищення мінімальних зарплат в Україні

Чи бути збільшенню розміру мінзарплати у поточному році? - позиція в.о. міністра фінансів

Оксана Маркарова, виконуюча обов'язки міністра фінансів України в ефірі «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер» поділилася прогнозами щодо можливого швидкого підвищення мінімальних зарплат в Україні.

Українські політики ще кілька місяців тому обіцяли, що рішення про «мінімалку» вони приймуть за результатами серпня-вересня місяця. Віце-прем'єр Павло Розенко вже запевняв, що це рішення буде.

«Давайте реально скажемо, економічні тенденції на сьогоднішній день дозволяють бути оптимістами в цьому питанні? Буде підвищення чи ні?» - задав запитання ведучий та отримав відповідь:

«Чи буде це реально, буде залежати вже від того, як буде розвиватися ситуація економічно. На сьогоднішній день дійсно можна говорити про стриманий оптимізм, бюджет виконується, і ми сподіваємося, що якщо у нас буде в подальшому виконання, а ще краще, перевиконання по бюджету, ми зможемо підійти, як закладено в бюджеті, до питання підвищення, в тому числі, мінімальної зарплати» - сказала керівник міністерства.

На питання, чи достатньо грошей на виплату зарплат, пенсій і субсидій, Оксана Маркарова повідомила таке:

«У цьому році всі соціальні виплати, субсидії, зарплати - все буде профінансовано, ми впевнені. І результати 5-ти місяців цього року вже підтверджують, що у нас є і по доходах виконання, і відповідно, всі соціальні виплати в повній мірі теж профінансовані», - підкреслила в.о. міністра фінансів України.

***

Читайте також: Зростання «мінімалки» до 4200 грн не є межею – Петро Порошенко 

Джерело: Подробности

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»