• Посилання скопійовано

За невиплату зарплати навіть за проханням працівника – штраф 3723 грн

Держпраці нагадує, що за невиплату зарплати та авансу до роботодавців буде застосовано штраф

За невиплату зарплати навіть за проханням працівника – штраф 3723 грн

Одним із найбільш «популярних» серед роботодавців порушень трудового законодавства є невиплата заробітної плати у встановлений строк. Зокрема, роботодавці часто не проводять авансових виплат. Навіть якщо підставою для таких дій є прохання чи заява працівника – це є порушенням, за яке передбачена відповідальність у вигляді штрафу.

Фахівці Управління Держправці у Рівненській області нагадують:

  • згідно з абз. 3 ч. 2 ст. 265 КЗпП юридичні особи та ФОП, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплати їх не в повному обсязі – у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення;
  • у разі порушення строків виплати заробітної плати не більше як за один місяць юридичні особи та ФОП, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у розмірі мінімальної заробітної плати, незважаючи на періодичність (один-два чи більше разів на рік) вчинено таке порушення;
  • у разі одночасної виплати працівникам заробітної плати та компенсації втрати частини заробітної плати у зв’язку із затримкою термінів її виплати підстави для звільнення суб’єктів господарювання від відповідальності за несвоєчасну та не у повному обсязі виплату заробітної плати ст. 265 КЗпП не передбачено.

У разі виплати заробітної плати один раз на місяць (непроведення авансових виплат) юридичні особи та ФОП, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу відповідно до абз. 8 ч. 2 ст. 265 КЗпП – у розмірі мінімальної заробітної плати.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»