• Посилання скопійовано

Які дані аналізує ПФУ для виявлення тіньової зарплати та неоформлених працівників?

ПФУ оприлюднив інформаційну довідку за червень 2019 року щодо проведеної роботи з виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та тіньової зарплати

Які дані аналізує ПФУ для виявлення тіньової зарплати та неоформлених працівників?

Протягом січня-червня 2019 року, за результатами аналітично-моніторингових досліджень органів Пенсійного фонду України органам ДФСУ надано інформацію щодо:

  • 50,3 тис. страхувальників (по 152,9 тис. застрахованих особах), що порушують законодавчі вимоги щодо здійснення доплати до мінімального страхового внеску та/або у яких наявне повідомлення про прийняття на роботу та відсутня заробітна плата у звітності по єдиному внеску.
  • Органами ДФСУ у 2019 році узгоджено суми донарахованого єдиного соціального внеску  на загальнообов’язкове державне соціальне страхування по застрахованих особах на 21,0 млн грн.

Органам Державної служби України з питань праці направлена інформація щодо:

  • 113,1 тис. страхувальників (по 1248,1 тис. застрахованих осіб), які мають ознаки можливих порушень законодавства про працю для вжиття відповідних заходів реагування.
  • Органами Державної служби України з питань праці України виявлені у 2019 році порушення законодавства у 2,3 тис. страхувальників по 64,3 тис. особах.

Крім того, органами Пенсійного фонду України у січні-червні 2019 року по 127,3 тис. суб’єктах, які виплачують заробітну плату менше мінімальної, направлено повідомлення до місцевих органів виконавчої влади, до соціальних партнерів по 33,1 тис. суб’єктах.

Проведено 638 спільних нарад соціальних партнерів та органів Пенсійного фонду України, де заслухано керівників та власників підприємств, які виплачують заробітну плату в розмірі менше мінімального.

16,8 тис. суб’єктів господарювання заслухано на комісіях з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

***

Читайте також: 1 095,6 тис. працівникам за червень 2019 року нараховано зарплату на рівні та менше мінімальної, – ПФУ 

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»