• Посилання скопійовано

Мінімальна зарплата до 2020 року має становити 5,5 тис. грн, – Гройсман

21 серпня на засіданні Уряду Прем’єр-міністр Володимир Гройсман проаналізував зміни в оплаті праці за останні 3 роки. А також заявив, що у 2020-му році реалістично буде розраховувати на цифру 5,5 тис. грн.мінімальної заробітної плати на місяць

Мінімальна зарплата до 2020 року має становити 5,5 тис. грн, – Гройсман

За період з квітня 2016 року і до серпня поточного року мінімальна зарплата в Україні зросла в 3 рази – з 1378 грн до 4173 грн, про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Сьогодні, 21 серпня, Глава Уряду під час засідання Кабінету Міністрів представив поточний стан справ в економіці, соціальній сфері, сегменті освіти, медицини, оборони і окреслив основні пріоритети, які потрібно продовжити далі.

Прем’єр-міністр наголосив, що зростання мінімальної зарплати супроводжувалося й зростанням середньої зарплати. Цьому сприяла передусім детінізація праці в Україні, а відтак і переведення працівників на так звані офіційні зарплати, які стали значним елементом захисту прав працівників.

Так, на початку 2016 року середня зарплата в Україні становила 4686 грн, а в червні 2019 року – вже 10783 грн. Зростання в 2,3 раза.

Важливо, на думку Володимира Гройсмана, і збереження зростання пенсій. За останні роки в Україні проведено декілька пенсійних перерахунків для різних категорій пенсіонерів.

«Мінімальна зарплата до 2020 року має стати 5,5 тис. грн. Я розумію, що це дискусійне питання, але це реалістична цифра. А середня зарплата в наступному році, якщо продовжувати курс реформ, сягне близько 540 доларів США, а в 2021 році – 620 доларів США. Цього можна досягнути», – наголосив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що з приводу мінімальної зарплати у 2020-му році раніше вже висловився віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. На його думку, планка мінімальної зарплати повинна становити мінімум 6500 гривень. Ми про це писали тут.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»